Thursday, March 5, 2009

Lupta cu institutiile statului

Dupa cum poate se stie, am o problema cu carnetul. Anul trecut in octombrie am avut un accident minor dar in urma caruia cel pe care l-am lovit a avut o vanataie si o zgarietura. Ambele la genunchi.Automat, asta s-a tradus in retinerea permisului si inceperea unui dosar de cercetare penala.

Distractia cea mai mare vine la modul in care politia romana gestioneaza aceste dosare. Eu, daca vreau sa conduc masina, trebuie ca in fiecare luna sa imi "reinnoiesc" dovada. De fapt trebuie sa obtin o stampila si o semnatura de la seful politiei circulatie. Dar mai intai trebuie sa obtin acordul procurorului. Asta inseamna o plimbare pe luna la Parchetul de pe langa judecatoria sector 4. In spate la Spitalul Coltea.

Ajuns acolo ti se pot intampla urmatoarele:
- Sa stai ca prostul, ca procurorul de serviciu nu vine la 9 cand incepe programul. Nu, el vine la 10, ca are trei coaie. Tu, ca opincar, n-ai decat doua si cum doi e mai mic decat trei, stii ce se intampla.
- Sa stai ca prostul, ca procurorul de serviciu nu si-a baut cafeaua acasa si n-a citit ziarul. Astea le face la munca.
- Sa stai ca prostul, ca procurorul de serviciu nu are "modelul" sa-l tipareasca, si trebuie sa faca rost de el.

In general obtinerea hartiei dureaza in jur de o ora, o ora jumatate. Timp in care stai pe hol. Unde nu sunt scaune decat la 50 de metri de birou. Si daca pleci din fata usii apare un altul care se baga repede, sa nu stea ca prostul (de tine).

Ai obtinut hartia. Acum trebuie sa-ti "vizezi" dovada. Ceea ce inseamna un drum la Udriste. Unde, de obicei, ghici ce se intampla. Exact, stai ca prostul. Ca e coada. Mare. Evident, "folclorul de coada" e la ordinea zilei. Fiecare de acolo a avut accident si fiecare isi da cu parerea cum ar fi trebuit celalat sa procedeze ca sa nu mai ajunga sa stea la coada ca prostul. Adica sa fii "baiat destept".

Dar asta nu e tot, e doar povestea dovezii. Cu dosarul e alta distractie. El sta. Evident, in cercetare, adica e tare greu sa cercetezi o hartie de la spital unde spune ca victima nu necesita nici o zi de spitalizare. Nu, politistul roman cerceteaza. Cu lunile.

Si ne mai miram de ce merg lucrurile prost in Romania. Voi ce aventuri ati avut cu ei?

3 comments:

  1. Te plangi de Politie? Stai sa vezi Administratia Financiara sau Camera de Comertz cum e, si nu numai. Bine ca te-a ferit D-zeu de cozi prin spitale si mai stiu eu pe unde.
    Ghici cine sunt!

    ReplyDelete
  2. Se pare ca pe astia nici o criza financiara cu dat afara nu ii sperie. Ei probabil vor sa ne faca sa credem ca asta e maxim ce pot face, ca ei se straduiesc din greu sa ne ofere aceste servicii impecabile :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous: Destul de greu de ghicit daca nu-mi mai dai niste indicii.

    Ella: pai cine sa ii dea afara? Ca-s legati unul de altul, fiecare stie magariile celuilalt si se acopera reciproc. Si in plus mai vor sa angajeze, ca nu sunt suficienti (spagari) pe strada.

    ReplyDelete