Sunday, April 10, 2011

Raliul Brasovului - aprilie 2011

Vineri si sambata s-a desfasurat Raliul Brasovului, in urlet de motoare si miros de benzina arsa.

Am plecat sambata dimineata la 5, cu ochii lipiti de somn. Ajuns la intrarea in Predeal am facut stanga spre Rasnov, unde ar fi inceput prima speciala a zilei. Pe dreapta politie. S-au uitat urat la mine, dar nu au zis nimic. Dupa ce am intrat pe traseul unde urma sa se desfasoare raliul, am inceput sa caut un loc sa-mi parchez masina.

Dupa vreo 15 minute de cautari am reusit sa gasesc un loc in serpentine unde ma gandeam eu ca ar fi protejata masina in cazul nefericit al unui accident. Langa mine inca doi fotografi, veniti sa-si faca meseria, si un jandarm mustacios, care ii dirija pe cei cativa spectatori.

Dupa cum spusesera la Meteo, afara trebuiau sa fie 4-5 grade. Cand colo...canci. Ningea. Era frig. Rau. Si umezeala. Asa ca am bagat aparatul foto in punga.

Se da startul la 9:04. Ne asezam repede pe interiorul curbei, incercand sa ne pozitionam astfel incat sa nu intram in cadrul celuilalt. Si se aud primele urlete de motoare in padure. Si trece prima masina. Si uit sa fac poza. Dar ma dezmeticesc. Aud urlet de motor cu pacanit de la exploziile din tobe. Si vine! Si fac prima poza.


E goala!!!!

Dar urmatoarele nu! Si am uitat si de tremurat sau clantanit, caci masinile au inceput sa vina.
Nici macar nu am realizat cand a trecut o ora si jumatate.





Dupa aceea am plecat in Sacele, incercand sa ajung pe speciala, dar din pacate n-am reusit decat sa ajung putin mai jos de start. Dar ce spectacol! Iesise si soarele incercand sa-i urmareasca pe piloti:




Ultima parte a zile m-a gasit inapoi in locul in care incepusem dimineata, pe frig.

Din nou ecouri de motoare in padure, scartait de roti pe serpentine, miros de benzina arsa si strigate ale spectatorilor incurajandu-si favoritii:



Mai multe poze: https://picasaweb.google.com/mihairusu/RaliulBrasovului2011#

PS: Pentru cei interesati de preluarea pozelor, am trei conditii: sa nu fie modificate in nici un fel, sa-mi pastreze watermark-ul si sa-mi dea link.

1 comment: