Wednesday, April 22, 2009

Garofita Pietrei Craiului

O superba plimbare cu ocazia sarbatorilor pascale, inceputa de vineri 17 aprilie pana luni la pranz. Dupa zile de asteptare a venit si momentul plecarii. Direct de la munca spre statia de metrou Crangasi, de unde trebuia sa-l iau pe Fram. Saracul a stat si a asteptat pana am reusit sa ajung, la vreo 20 de minute dupa cele 10 minute estimate de mine.

Apoi luam si Mâtzul si purcedem la drum. Cand subsemnatul isi da seama ca a uitat mancarea. In camera serverelor. Dupa doua scaltoace dupa ceafa (in gand) ajungem inapoi, culegem mancarea si purcedem. Pe Iuliu Maniu. Maaare greseala. Ne-a luat 2 ore sa ajungem la intrarea pe autostrada. Evident, era inghesuiala naibii.

Si ajungem la Pitesti. GPS-ul, foarte amabil, imi arata el "fa dreapta, fa dreapta". Eu nu si nu, ca nu s-a terminat autostrada. Intr-un final imi dau seama ca am gresit drumul si fac stanga imprejur, spre Campulung Muscel. Drumul...groaznic, ca dupa bombardament.

Ajungem pe drumul forestier spre locul de parcare. 11 km parcursi intr-o ora. Aici ar fi trebuit sa lasam masinile si sa luam rucsacii in spinare. Dar, spre surpriza mea, Fordeanu (aka masina) s-a descurcat foarte bine si pe drumul spre cabana. 3.5 km parcursi in o ora jumatate.

Ca sa va fac un rezumat al urmatoarelor trei zile:

Prima zi: cafea, mic dejun, bere, plimbare (vezi poze), bere, vin, gratar, chitari, cantari, soba fierbinte, mult prea cald

A doua zi: cafea, mic dejun, bere, vin, gratar, bere, vin, chitari, cantari, soba fierbinte, mult prea cald, geam deschis

Ultima zi: cafea, mic dejun, plecare.

Pe drumul de intors, prin Targoviste, in afara de injuraturile constante datorita drumului, singurul lucru demn de mentionat e inghesuiala evidenta de pe autostrada, blocajul de la km 46 care a dus la iesirea spre Bolintin Vale, moment din care s-a mers normal.

Poze mai jos:



Pentru cei care vor mai multe poze si mai mari (comentarii aici): http://picasaweb.google.com/mihairusu/GarofitaPietreiCraiului#

5 comments:

  1. da bine ca ai luat-o tu pe autostrada. existau si alte variante mult mai bune de drum :)

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos la Garofita! Am fost si eu de cateva ori pe acolo. Cabanierul Gogu face o tocanita de ciuperci extraordinara.
    Pacat ca nu ati urcat pana la Marele Grohotis si/sau Cerdacul Stanciului.

    ReplyDelete
  3. zgubi1-nu are decat GPS, altfel nu stim drumuri....ne-am dat seama prea tarziu ca ne ducea spre autostrada...:)

    ReplyDelete
  4. Catal1n: Am fost si la Marele Grohotis si la Cerdac. Vezi pe Picasa.

    Zgubi1: Variante mai bune? Drumul spre Targoviste parca e bombardat in fiecare zi. N-am vazut mai multe gauri nici macar in sita.

    ReplyDelete
  5. Pai nu stiu pe unde ai mers tu spre targoviste, dar daca ai luat-o peste camp ai dreptate :d

    ReplyDelete