Wednesday, April 28, 2010

Politia Romana - incompetenti gramada?

Booon, deci duminica mi-au luat talonul. Povestea incepe asa:

Eram in Cluj, la festivalul de salsa si rueda (distractie gramada, btw). Incercam sa gasesc un loc de parcare langa Casa de Cultura a Studentilor. Cum veneam eu de pe deal la vale fac dreapta si mai sa ratez semaforul, pentru ca e asa de bine pus incat nu se vede.

In fata mea un domn politist, la vreo 5 metri. Ma uit la el, se uita la mine si imi face semn sa trag pe dreapta. Trag pe dreapta, evident si las geamul jos.
Vine la mine si discutia a fost ceva de genul:

P: "Buna ziua"
Eu: "Buna ziua"
P: "Avem aici un semafor..."
Eu: "Stiu, de aia am oprit"
Moment in care vede o cutie de bere (era fara alcool)
P: "Aaaaa, sa nu-mi spuneti ca beti bere..."
Eu: "Pai nu va spun. Dar e fara alcool si e de ieri"
P: "Actele dumneavoastra la control"
Ii dau actele, imi cere si asigurarea, ii zic ca e la spatele talonului.
Da sa plece, eu sa ma dau jos. Imi zice: "Ramaneti in masina". Vine cu etilotestul.
Ma intreaba daca am mai fost testat samd, intr-un final suflu in prostia aia, evident cu rezultatul O.OO alcool. Cand sa bage asigurarea vede ca aveam verificarea tehnica expirata. Acum eu stiam de asta doar ca nu ajusesem sa o fac.

Reactia lui: "Aaaaaa, Dl. R., aveti verificarea tehnica expirata".
Reactia mea: "Fuck!" (in gand), "Nu se poate, serios???" (cu voce tare, foarte mirat ca s-ar putea intampla un asemenea lucru).
Evident, mi-a trantit amenda si mi-a luat talonul. Acum n-am nimic de reprosat omului cu exceptia faptului ca m-a oprit ca asa i s-a sculat lui.

Ce am eu de reprosat e idiotilor din Bucuresti. Azi am facut verificarea tehnica si ma duc la Udriste, sperand sa iau talonul. Ma duc la ghiseu, ma intreaba de imputernicire, ca deh, masina e pe firma. N-aveam d-aia. Ii zic: "Pai sunt asociat unic, chiar imi trebuie imputernicire?". Zice: "Da. Cand v-a luat talonul?" Ii spun ca duminica, la care ala: "Aaaa, pai vine abia peste 10 zile". Evident, mie nu mi-a venit sa cred si ii zic: "Pai dl din Cluj a zis ca-l proceseaza si il trimite cat de repede poate". La care ala: "Nuu, dureaza 10 zile pana ajunge la noi".

Intr-un final am vorbit la Cluj, talonul a fost trimis pe 27 (adica ieri) catre Bucuresti. Am intrebat-o pe doamna cu care am vorbit cand ajunge. Mi-a zis ca saptamana viitoare. Acum intrebarea mea e:

Daca aia de la Cluj au fost in stare sa-l proceseze intr-o zi si sa-l trimita a doua zi, astia din Bucuresti ce dracu fac? O freaca pe uscat o saptamana pana cand se plictisesc? Maine ma duc peste ei sa-i frec la melodie. Idiotii...

No comments:

Post a Comment