Wednesday, May 27, 2009

Ziua British Museum - cea de-a 6-a

A fost dedicata complet unei lungi plimbari prin British Museum. Am inceput cu cea mai veche piatra din lume, undeva la 2 milioane de ani si am continuat printre sculpturi in os, in marmura si piatra de pe vremea romanilor si vechilor greci, printre uimitoarele statui egiptene si sarcofage si mumii, asortate cu lucruri din vechea lume, ceramica din China si imagini si picturi din Japonia, totul terminandu-se cu o plimbare cu barca pe Tamisa.

Poze in locul obisnuit: Picasa Web

Tuesday, May 26, 2009

Zilele 4 si 5

O sa fiu scurt. Un weekend superb si o sarbatoare nationala, cu caldura si soare.

Am inceput cu o plimbare lunga in Hyde Park, plecand de la Speaker's corner unde se bateau in dezbateri diversi oratori mai mult sau mai putin de succes. Am mers apoi in Kensington Palace, inca folosit uneori ca resedinta de familia regala. De remarcat colectia de rochii ale Printesei Diana. Ne-am oprit apoi la o vizita scurta in Muzeul Stiintelor Naturale (ca inchidea) si am dat o tura prin faimosul cartier Chelsea. Seara...bere.

Luni ne-am plimbat pe malul Tamisei si am ajuns intr-un final la Turnul Londrei.Am inceput cu un turn pentru torturi, continuand cu The Salt Tower si apoi am intrat in The White Tower. Din pacate n-am avut voie sa facem poze. Ar fi meritat, mai ales avand in vedere colectia de armuri si arme medievale, precum si bijuteriile coroanei.

A urmat The Bloody Tower, unde se zice ca au fost facuti pierduti doi pusti, fii lui Edward IV. Evident, lista de turnuri a continuat dar nu mai stiu care erau.

Poze ca de obicei pe Picasa.

Sunday, May 24, 2009

A treia zi - Londra

Ziua a inceput cu plimbare pe Oxford street, inchisa pentru masini, libera pentru pietoni. Magazine aglomerate, reclame (printre care si la A night at the museum 2). Am luat-o usor la pas catre Chinatown catre Covent Garden, pe langa Freemasons' Hall.

Apoi, tot la picior, pe langa Somerset House, am intrat putin in curtea interioara si am iesit catre The Royal Courts of Justice.

La pranz am mancat la Ye Olde Cock Tavern. Din meniu: Steak Frites, Fish & Chips si Bread & Humus. Plus niste Bombardier si London's Pride. Asta e bere.

Am ajuns la St. Paul's Cathedral. Din pacate n-am putut face poze in interior si in plus am ajuns prea tarziu pentru a vizita mai mult decat partea principala (The Nave). Dar voi reveni cu scopul de a vedea tot ce se poate. Am mers si am vazut de aproape si London's Egg, o cladire in forma de ou tuguiat, si Lloyds of London, o cladire foarte interesanta, ce arata ca o rafinarie pe exterior. Interesanta, dar totusi urata dupa mine.

Mai departe, pe langa The Monument, ridicat pentru a comemora marele incendiu al Londrei in 1666, ajungem la London's Bridge. La circa 20 de minute distanta, un simbol al Londrei: Tower Bridge impreuna cu The Tower of London (si el inchis pentru ca era tarziu). Apoi usurel pe Queen's Walk catre metrou si apoi la o bere rece, acasa, cu picioarele franjuri. Era ora 9 jumate si eram plecat de la ora 11 jumate.

Cateva poze, restul pe albumul web.

Saturday, May 23, 2009

A doua zi in Londra.

Planul era sa vedem schimbarea garzii. Am luat-o prin Green Park si am ramas masca: o multime imensa astepta si ea schimbarea garzii.

Ca atare n-am reusit sa ne apropiem sa fac poze mai clare.

Dupa 30 de minute de holbat prin obiectiv (sa vad mai aproape) am plecat. Am luat-o prin St. James' Park, unde animalele sunt la ele acasa. In mijlocul cararii statea ca un rege un pelican alb.

Apoi catre Horse Guards, mai departe prin fata primului ministru la Downing Street si ne-am indreptat catre Westminster Abbey. Din pacate acolo n-am putut sa facem poze, fiind interzis.

Ulterior dupa-amiaza am mers in Canary Wharf, zona financiara a Londrei.

Seara ne-am urcat in the Eye of London, acea mare roata pe malul Tamisei. Dupa ce am vazut si de sus Londra ne astepta Trafalgar Square si ulterior Piccadilly Circus.

Toate astea plecand de la ora 10 dimineata, cu vreo 2 ore pauze in total. Nu-i de mirare ca simt ca am 10 cm mai putin la cat mi-am tocit picioarele pe jos.

Cateva poze mai jos, restul in albumul foto pe Picasa.

Friday, May 22, 2009

Londra - prima zi

Dupa o lipsa destul de lunga repar. De ieri sunt in concediu. Yay!

Prima zi a fost destul de lunga, cu trezirea la 3 jumate pentru a fi la timp la aeroport. Am zburat cu WizzAir. O singura chestie am de mormait aici, desi platisem pentru Priority Boarding, numai de priority n-am avut parte. Dar deh, asa e la romani, nesimtirea e in floare.

Dar sa continuam: am ajuns pe Luton, zborul a fost placut, doar vreo 2-3 bolovani. Am luat autobuzul catre London Victoria Station. Cu ocazia asta am putut vedea si partea de camp de langa oras. Mi s-a parut fascinant ca aveau gardurile de maxim 1 metru inaltime.

Mai pe seara am plecat intr-o plimbare scurta care ne-a dus prin Hyde Park, spre Buckingham Palace si Victoria Memorial. Ulterior am mers spre Palace of Westminster si spre London Eye, peste Westminster Bridge.

Iata si cateva poze:



Tuesday, May 5, 2009

O noua piesa Ca$$a Loco

Iata ca baietii de la Ca$$a Loco au scos o noua piesa:



Sper sa va placa. Detalii la ei pe blog: Ca$$a Loco